DAYADEDIKASIDINAMIK

 

INFOTERKINI

Monday, March 30, 2009
UKM INTER COLLEGE ART FESTIVAL (ICAF)

TAHNIAH!!

TEKAD sekali lagi berjaya mengungguli pertandingan teater diantara kolej kediaman dengan meraih 5 anugerah di dalam pertandingan teater ICAF. ICAF merupakan program yang julung kali diadakan di UKM telah berlangsung pada 27-29 Mac yang lalu di Panggung Seni. Terdapat 3 pertandingan di pertandingkan di dalam ICAF iaitu English Teater, Band (muzik) , dan Tarian.

Seperti biasa kolej kita telah menghantar TEKAD, D-Band, dan D'Tari untuk pertandingan tersebut. Selain kejayaan besar TEKAD yang membawa teater bertajuk "Question of Time" , kita juga telah mendapat anugerah Vokalis terbaik untuk pertandinagn muzik dan tempat ketiga untuk pertandingan tarian.

Walaupun KBH gagal memperolehi johan keseluruhan, tetapi semagat yang ditunjukkan semua peserta cukup membanggakan. Mereka tetap bersemanagt untuk menyertai pertandingan ini walaupun persediaan untuk latihan ini begitu singkat.

Berikut Adalah anugerah yang diperolehi Sepanjang ICAF :

1. Johan Teater - TEKAD
2. Pelakon Lelaki TErbaik - Nuex
3. Pelakon Wanita Terbaik - Yana
4. Skrip Terbaik - Alifah
5. Pengarah Terbaik - Alifah
6. Vokalis Terbaik - Kaa Wey
7. Ketiga Tarian - D'Tari


6 Comments:
Anonymous Anonymous said...

macam ni ke sepatut nye blog BURHAN??? entry dah la sikit... pape pasal burhan bukan nak update kat sini pon...

budak2 kolej masuk pesta pantun xde plak nak buat entry?? even x menang pon still bawak name burhan kan..

dtari menang johan festari kali kedua berturut2 xde pun nak buat entry...

review TTM n Kampung Kita xde pon... at least buat la... xde r nampak macam blog ni kosong je kan... tetibe masuk entry tekad menang... xde pon tulis tekad ade nak g bertanding ke ape..


pelik pelik...

March 31, 2009 at 12:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

betul2... aku sokong.... banyak lagi progam yang berlansung tetapi xde satu pon yang muncul dlm blog...

ermmm....

jgn kata xde masa nak update...

tp time tekad banyak dapat anugerah baru update blog...
ade plak masa nak update...

ermmm....

April 1, 2009 at 1:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

em.setahu aku la kan,
sape yg nak masukkan info yg kene jumpa webmaster..
webmaster bukan wartawan nak mencari berita tu semua,
die hanya masukkan info/key in data je kot..
so sape2 yg rasa cerita pasal mereka xde, submit la laporan aktiviti korng ye..

April 2, 2009 at 12:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

oooppppsss.... baru sekarang la kan cakap kene submit laporan ape sume...
kalo macam tu mst da lame kot tulis kat sidebar tepi ni ckp sape nak brite kuar kne anta laporan cmtu...

haish... rasenye webmaster ni bkn la soran je kot... n rase nye webmaster ni bukan jenis orang yang dok diam kat bilik je kot...
xkan la review pasal TTM n dinner pon xleh nak tulis...

April 2, 2009 at 12:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

aiii.... mmg la webmaster bukan wartawan...

dah 2....keje die jaga blog...xkan nak biar kosong jew tanpa update....

blog ni kan tmpat penyebaran maklumat dan perkembangan terkini mengenai kolej utk bdk burhan....

sepatutnya kena alert ttg perkembangan klj... cnthnya preview TTM n Dinner... program bsr 2.... aiyooo..... xkn la xtau...

klau buzy pon... xkn la xde masa nak buka blog... sepanjang masa bekerja ke... bukan nya lama nak 'POst'.....

April 2, 2009 at 10:16 PM  
Anonymous hola said...

tahniah TEKAD meng..
korng jeles ke brita TEKAD je yg kua?hahha
bia la..
jnji tekad mmg best..wakakak

April 4, 2009 at 3:00 AM  

Post a Comment

<< Home


CERITAKBH

Kolej ini telah mengabadikan nama seorang tokoh iaitu Dr.Burhanuddin Al-Helmi. Seorang Profesor, Pejuang Kemerdekaan Malaysia dan juga merupakan cendekiawan negara yang terkenal. Kolej Burhanuddin Helmi mampu menampung sejumlah lebih kurang 800 orang dalam sesuatu masa.


HUBUNGIKAMI

Jika anda mempunyai sebarang info / cerita menarik untuk dikongsi bersama. sila hubungi bloger D'GATOR ONLINE di dgators08@gmail.com

Custom Search

Paparan terbaik dengan menggunakan Internet Explore

BORAKSANTAI

JARINGANLUAR


UKM Aspirasiku
MeltyMedian Studio
Syafiq Nazmi
Youth Malaysia
Asia Partime
Campus Life
Alifah Amelya
Mazuwan Murad
Faez Fakharie

TAJUKARTIKEL


Powered by Blogger

Burhan at Friendster

site stats